Przez miesiąc jadł średnio jedno jajko co godzinę. Następnie zbadał swój cholesterol

0
12

Na przestrzeni wielu lat na temat jajek narosło wiele mitów. Przed długi czas uważano, że ich spożywanie znacząco podnosi poziom cholesterolu we krwi. Tymczasem najnowsze badania wskazują, że dieta bogata w jajka świetnie wpływa na nasz organizm. O tym, czy jajka faktycznie mogą znacząco podnieść cholesterol, przekonał się pewien doktorant z Uniwersytetu Harvarda, który zjadł aż 720 jajek w miesiąc.

Sprawdź także:  Manowska oficjalnie potwierdziła. Pogratulowała jej sama Anita Werner

Tytuł oraz fragment artykułu pochodzą z serwisu kobieta.interia.pl

Pełna treść artykułu znajduje się pod adresem:
https://kobieta.interia.pl/zycie-i-styl/news-przez-miesiac-jadl-srednio-jedno-jajko-co-godzine-nastepnie-,nId,7823486

Zachęcamy do przeczytania całości